Пролетен дъжд

Петр Пенчев
Под речта на падащия дъжд заспиваме.
Не ни е интересен днес сюжетът...
От устните последни капки страст отпивам
и ги слагам на сърцето във ковчежето.

Капките една след друга в тъмното отстъпват -
да не размият придошлите чувства.
Навярно бързат към дърветата напъпили,
пролетното раждане да не пропуснат...

23.03.2014 г.
Из сборника с любовна лирика"От първо лице"(София,2015 г.)