На схилах Карпат цвiтуть пiдснiжники

Надежда Шершун
На схилах Карпат цвітуть підсніжники,
Прориваються вгору до променів малі горицвіти.
Скресає крига.
Тиша дзвінко лунає на полонинах.
Тане поспішно сніг.
Під його ще важкою периною із підземного царства Аїда
Прокидаються едельвейси.
Розвіваються чари мольфарів-чорнокнижників.
В закарпатських оселях малеча співа веснянки.
По дахах ходить дощ.
В небесах - майоріє блакиттю.
Сонне царство ожило.