Сънувах храма на любовта

Генка Богданова
Генка Богданова

Сънувах чудо!.. Ти целуна челото ми
и в съня ми сладък, приказно – бял,
появи  се видение  пред очите ми -
двореца на любовта  – Тадж Махал.

Беше той - древна,  бяла легенда от камък,
приказка стара за страстна   любов.
А над него трептеше  звезда  като пламък,
звъняха   клетви, и пламенен зов…

Сънувах вълшебство! Беше много красиво!
Сякаш в двореца стопанка бях аз.
Видение сладко!  Бе тъй  истинско, живо,
магия, чудо,  неземен  екстаз…

Ти се усмихна, с нова целувка - магия,
ме върна обратно в нашия свят.
Беше време наяве сама  да открия
истината за двореца богат.

Пред очите ми  моя Тадж Махал  стоеше –
много по-хубав от този в съня.
Любовта ти  за мен храм божествен   строеше
от вярност, от нежност, от светлина!