***

Венцель Ольга Хельга
«У реторті вариться коктейль –
Твоя й моя першооснова…»
Ю. Андрухович


…Уста враз замовкають.
Слова стають пусті.
Щось інше починає говорити.
І тремтіти.
Вогонь, пекучий і гарячий,
Тече на волю, щоб зігріти
Того, хто поруч.
І змішує, як у реторті,
Яскраву рідину кохання.