Тобi, Жiнко! Вiтання з 8 Березня

Таша Тополь
Синички заливисто пісню співають,
Журавлик із теплих країв прилетів
І з ночі до ранку й на мить не вщухають
Волання гучні березневих котів.

Галявини проліски сині вкривають,
Промінчики сонця тепліші стають,
Пташині ключі небеса відкривають –
Співати й кохати часи настають!

І Березень грає мелодію дивну,
І тануть зимові холодні сніги,
І славить усяк нині Жінку чарівну,
І сяє любов’ю весь світ навкруги!

Нехай тобі, Жінко, вклоняється небо,
Хай носять мужчини Тебе на руках,
Щоб все, що є краще у світі, – для Тебе,
Щоб Ти прославлялась в словах і віках!

Щоб чиста душа омивалась росою,
Щоб в серці кохання бриніла струна,
Щоб сяяла Ти неземною красою
І юна та свіжа була, мов Весна!

Будь радісна, мила, щаслива, привітна,
Хай грози Тебе оминуть і громи,
Сяй зіркою в небі, трояндою квітни,
Вітання зі святом Жіночим прийми!