dedicat fiicei Veronica

Шолтояну Андриана Дмитриевна
E;ti un rгsгrit de soare
Care ziua preveste;te,
E;ti un bobocel de floare
Ce-n priviri оmi оnflore;te.

Ai voce provocatoare
Ca un clopo;el vioi,
Ca un lic;r de soare
Tu clipe;ti din ochi;ori.

E;ti firavг ca ghiocelul
;i plapind;, ;i naiv;,
;i dorit;, ;i durut;
Ca o lacrimг sublimг.

Tu e;ti copili;a mea
Ca a cerului micu;; stea,
Pic;tur; cristalin;
;n pustiu ce te alin;.

;ie-;i scriu aceste versuri,
Le a;tern pe o h;rtie,
Des ;n inim; ;mi susuri
Un izvor de ap; vie.

2009