Парушэнне

Екатерина Пастернак
маўляў: я бачу!..

але імгненні
не патлумачыў 
пры пакаленнях...

і на каленях-
якія мары, якіх здзяйсненняў??
спрабуе, варыць - твае стварэнне..
мае імкненне,
твае жаданне,
трывалы дзень - не
для пакаранняў...
для кіраванняў--
для парушэнняў...
чаму ж на твары: трымай у кішэнях!...

адлегласьць-гітлерагвалтаванням
варэнне зварыць, дасьце заданняў:
паводле волі,
паводле смаку-
ратуй даволі,
гатуй прысмакаў!!

і добрых цмокаў
ушчэнт
зашчэмяць....
 ужо-ня вераць...
няўжо: "не время..."
вам - быццам вокам
быць, каб збыцца
ў цемры...

ня спаць,

а лепей

заплюшчыць зоркі,
і хваляваць,

схаваўшы ў норкі...


бальныя ныркі
лячыць
прысягай

таму , што будзе



Ў саркафагах.