Весна, весна, веселi очi...

Ирина Боговина
          ***
Весна, весна веселі очі.
В леваді гуси й качури,
Носи червоні, ноги босі,
На волі клопоти малі.

Дзюбатий розправляє крила,
Гусиню в воду заклика,
Вона, як лебідка, вродлива,
Між очеретом десь зника.

Пташине братство всіх змирило,
Весняна повінь вже спада,
Старенькі верби підтопило,
Левада- морем вигляда.

Весь день тут вигуки пташині,
Качине кря-кря-кря весь день,
А небо синє, далі сині,
Стоїть в червоних в мушках клен.

Весна на вільний хліб пустила,
Ожив старий, здається, пень,
Бджола весела полетіла
На медоносні верби ген...

          ***