Прощена недiля

Игорь Шаповаленко
Я вдячний всім неприятелям – й навіть ворогам своїм:
Мене загартували – та зробили ще міцнішим.
Вказали на недоліки й відкрили очі на слабкі місця мої –
Тепер я став, повірте, трошечки мудрішим.

Спасибі також тим, хто додався у друзі, але ніколи не писав,
На привітання й поздоровлення мої – не чув я ані слова.
І мене з днем народження – ніхто з вас не поздоровляв…
Для кількості ви додались у друзі?.. Як завгодно!

Але – я щиро вдячний – хто мені допомагав!
Напризволяще – хто у скрутні часи мене не кинув.
І щирі: «Як ти, Ігоре?» – слова мені сказав.
Я дякую всім вам, мої найкращі друзі, за підтримку!!!

Розпочинається в ці дні Великий Піст –
І я в минулому хотів залишити всі чвари й негаразди!
Не хочу, щоб на мене хтось тягар образи ніс…
Я прошу вибачення, друзі й недруги, у всіх, кого колись образив!

Я ненавмисно! Чесно! Не бажав нікому зла!
І вам я вірю – і запрошую до себе в гості всіх до чаю!
В прощену я неділю – прошу вибачення. Й хочу лиш добра!
Бог вибачить! І я, звичайно, люди добрі, вибачаю!

13 березня 2016 року