радлуныс висьо

Елена Вокуева
 ____________________________
 Сера лымчиръясон
енэжсяньыс енмыс,
гашко, ысто миян
чибйодлома код.
Татшом чибъя паснас
 тырома став  муыс.
Толыс сэтшом наян -
тодо ассьыс мог.
Воськовтан да дзурто,
кодзыд  лымйыс  варов,
состом  сынод  костас
йормома содз звон.
Галитчомыс дзикодз
мено оз на берот,
коть и дойдан кывлон
 горыс абу лонь.
.Радлуныслон кынмом
дойыс вывтi  уна.
Ачым,  гашке,  мыжа-
нином он и воч.
 Гашке товйыс юзон
лымчиръяссо  нуис ,
гижед сернас дзугис
менчым радлун тшотш.
 Липки кодь же  мича
ен  сетома пужйыс.
 Лымчиръскод орччон
ышме  менам лов.
Проща кора воча
дзирда лымчиръяслысь.
Воис енлон пасйод-
«Ниномысь эн пов».