Каламбур на беларускай мове - 153

Леонид Ганчаров
Каламбурны тост аднаго правадыра на сустрэчы з другім калегам-правадыром

Хто нам усялякія Машкі, ІВАШКІ?
Іх лоўка пакуль што і ты, і Я, ГНЁМ,
Мой тост - і разумны, і добры, І  ВАЖКІ:
Хай кожны з іх будзе маўклівым ЯГНЁМ!
***
Каламбурный тост одного вождя на встрече с другим коллегой-вождём

Кто нам различные Машки, Ивашки?
Их ловко покамест и ты, и я, гнём.
Мой тост - и умный, и добрый, и весомый:
Пусть каждый из них будет молчаливым ягнёнком!