Як дума йе ш, iз чого починають заповiти?

Август Саша
Як думаєш, із чого починають заповіти?
Коли людина думає про смерть?
Може, коли в душі пожухли квіти?
Чи як від цілого лишилась тільки чверть?

Скажи, коли вона розвчилася літати?
І не безодня вже в очах, а кольорове скло...
Усе ретельніше заковується в лати -
Ніби комусь від смерті це допомогло...

Коли людина припиня тікати?
Тікати в смерть, тікаючи від неї ж?

Може навчитись в пустоті звучати?
Зробити струни з вигаданих меж...