Каламбур на беларускай мове - 154

Леонид Ганчаров
Каламбур зазяваўшагася тыгра
                "Ап, и тигры у ног моих сели,
                Ап, и с лестниц в глаза мне глядят,
                Ап, и кружатся на карусели,
                Ап, и в обруч горящий летят."

                / из песни из репертуара М. Боярского / 

Зноў на арэне цырка ў палоне МАР  Я
І не пачуў, што праляцела "АП"  ЛЯ  ВУХА.
А дрэсіроўшчыца, старАя злая МАР'Я,
Крычыць: "Не прыгнеш, дурань, будзе АПЛЯВУХА!"

***

Каламбур зазевавшегося тигра


Снова на арене цирка в плену мечтаний я
И не услышал, что пролетело "Ап" возле уха.
А дрессировщица, старая злая Марья,
Кричит: "Не прыгнешь, дурак, будет оплеуха!"