женнет кьейид

Римма Гаджимурадова
"ЖЕННЕТ КЬЕЙИД"
Гьар гатфарихъ хъчар гъидай рушар тир,
Афар кIандай чи бадейриз, ненейриз.
Дуьнядал чи я цIуд-цIусад яшар тир,
Чун илифдай дар дерейриз, гуьнейриз.

АцIуз жедай чи манийрин аваздай
И гуьнеяр. Вуч иер тир гьар са пад!..
Чун са сурал алтIуш хьана акъваздай,
"Женнет кьейид"...Къван вегьидай гьарда сад.

Са сур я им, са таватдин, гуьзелдин,
Къвез-физвайда къван вегьизма гилани.
ТIварни Женнет... белки тIвар кьван иер тир,
Йисар фенва, низ чида кьван гила, низ?

Вун дидеди ханай иер тават яз,
Квачир жеди маса рехне, гунагьни.
Амма вучиз кьуна гуьзел инад ваз?
Сур хьанва вун къван вегьизма гилани.

Чпин тIварциз леке ягъиз, кьацIуриз,
Абурсузриз къванер гудай кас авач.
Дишегьлидин михьивилиз, абурдиз,
Къенин юкъуз белки къимет, мас амач?

Илифзама хъчар атIуз гуьнейриз.
И сурални рушар къвазда гилани.
Хъсандани писдани къвез негь ийиз,
Вучиз ятIан къван вегьизма гилани...

Агь гуьнеяр! Ухшар авай бадейриз,
Гьаради са хазина хьиз аквада.
Галукьайла, гуьгьуьл, ви гъил гуьнейрик,
Гьарда са мах, са риваят рахада...
                15.11.1998