На Масляну

Татьяна Очеретянова
На Масляну, у Пр;щену неділю,
коли ми всім пробачити би мали –
знущатися з опудала не діло,
Тим паче, в бідах винна не зима лиш.

Пробачити би мали. Та даремно,
коли з  вогнем погратися охота.
Згоряє й зубоскалить з нас Морена,
її лоскоче начебто спекота.

Прощаємо й катуємо водночас
на Масляну, у Прощену неділю.
Чорнішає багаття ближче к ночі.   
Лиш сивій попіл в’ється  заметіллю.