Чорне Червоне Синe

Катерина Жебровська
“Юдейське мистецтво на теренах України.
Тора в малюнках Євгена Ройтмана”,
Музей історії Києва

Чорне… Червоне… Синє…
Жовте… Білого  мало…
Часто примарно-сіре
Тягне у жаль зухвало…

Чітко… Контрастно… Стисло…
М’яко… Незримо… Ясно…
Навколо – легко, чисто…
У глибині – безстрашно…

Люди… Пророки… Долі…
Небо… Земля… І Вічність…
Сходинки… І Дороги…
Боже… І пересічність…

Пращури… Сон… Минуле…
Невідворотність смерті…
В Книзі – Знання поснуле…
Біль – у подертім серці…

Сонце… Душа … І Світло…
Тіні… Янголи… Крила…
Шлях у Любов відкрито…
Зібрана в Тишу Сила…

16.03.2016