Канец працоунага жыцця

Софья Коневега
Канец працоунага жыцця?!
Чаму настаунiкам была?
Што мне прафесiя дала?
Што за жыцце я здабыла?

Палаца у мяне няма -
Купiць за працу не змагла.
Усе жыццейка капiла -
Ды засталася без граша.

Сваей дзяржаве давярала.
У панчосе не хавала
У банк яе нясла -
Дзяржава канула у лета.

Радзiму у мяне укралi
I на кавалкi разарвалi,
А капiтал мой аднялi
I да бядноцтва давялi.

Чаму настаунiкам была?
У школе жыцце пражыла.
Якi заставiла слядок?
Чаму вучыла я дзяток?


...................
...................
Вучыла - быщь людэьмi!