Зорка Вiфлiемская узышла

Софья Коневега
Зорка Вiфлiемская узышла
У свет Калядкi прынясла
Нараджэнне сына божага Хрыста
Славiць уся святочная зямля.

Ён паслау нам сына аднароднага свая
Каб пасеяу зерне ён дабра,
Каб любоу у душах расцвiла
Тою зоркай, што над Вiфлiемам узышла.

Вось  дзве тысячы ужо год,
Як  аддау  на крыж яго народ.
Ён у муках памiрау,
Але зла усё  ж не трымау.


Ён нам душу ратавау. 
Запаветы людзям  дау,
Як на свеце гэтым жыць,
Каб у свеце вечным быць.