Час ляцiць, мiгаюць днi,

Софья Коневега
Час ляцiць, мiгаюць днi,
Татка, без цябе паугода пражылi.
Ды нiяк не верым мы,
Што ужо не убачым i сляды.

Што нiколi i нiдзе, ён не пазаве:
- Дзецi,  iдзiце усе сюды.
Што  на возе ужо не падвязе,
А нi днём, нi у вечары.

I цячэ, цячэ з вачэй сляза
Горкая, гарачая яна.
I балiць, балiць душа,
Бо на сэрцы зарубка жыва.