Мавка

Александр Бирзула
Похмурий позабутий день…
Знов ніч безмісячна настала
Та тільки серце телень-тень
Про щось тривожно калатало.

Що ти казала? Я не чую,
Згубив я розуміння мови.
Собою німоту годую,
Щось,… не виходить в нас розмови.

Ти про своє, про кров блакитну,
А я, про щастя,… неземне
Про ту яскраву Мавку-квітку,
Що причаровує мене.

Про зелень пасма без прикраси,
Та,… про зелені ясні очі.
І про уста, що вдень мовчали
Та знов тривожили що ночі.

Ти задивлялась в дзеркала,
Вода тебе причарувала.
Там написала ти слова,
Які ріка… собі забрала.

Вони почуті серед плину
Нічної тихої води.
Та серед шелесту купини
Та серед гоміну трави.

Коханий мій, тебе чекаю
Я кожень день та кожну ніч.
Для тебе я заграву граю,
Та журавлиний Тобі клич.

Ти чуєш мене , поруч я,
Коли зітхання ледь помітне.
Я, твоя радість та буття
Я, твоя посмішка привітна.