Дуже ретельно плаття вибирала

Оленька Берест
Дуже ретельно сукню підбирала..
В брата весілля, хотілось попасти,
А тітка сьгодні взяла й не позвала.
Долю сирітки нічим не спасти.

Були на весілі мачуха й батько
І мачухи діти веселі такі.
Запрошено було гостей багацько,
Лилися в сирітки сльози гіркі.

-Чому ти, Руслане. мене незгадав?
Сьогодні прихожусь сестрою тобі?
В цей день на весілля мене не позвав,
Мене залишив чекати в журбі.

Як тяжко сирітці у світі цім жити,
Для всіх ти обуза і важкий тягар.
До кого голівоньку свою прихилити?!
Щоб білше не бачити чорних цих хмар.