Власник украiни

Соломия Галицкая
ВЛАСНИК УКРАЇНИ

Ну ось і все... Здобули, українці.
Продали наші землі як товар.
Тепер, на Батьківщині ми чужинці.
А тут — американець володар.

Готуйтеся, дівчата, чепуріться!
Мереживні прасуйте  комірці,
Вдягайте уніформу, як годиться,
Ховайте довгі коси під чепці.

Пан викладе на стіл смердючі ноги.
А ви, не зволікайте, козаки!
Вшануйте рабовласника як Бога,
Натріть йому до блиску чобітки.

Господаря частуйте, звеселяйте!
Налийте Закарпатського вина!
А зажадає кров людську — вбивайте!
Хай кровожер впивається сповна!

Довіку відтепер нам гнути спини,
«Панами» називати ворогів.
Тепер чужинець власник України,
А ми — нікчемна нація рабів.

Ну ось і все... Здобули, українці
.......................................................

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(березень 2016)