Из

Рахим Карим
Изингиздан боряпмиз деди,
Куни-кеча шоир бир иним.
Ёлгизмасман, демак, мен энди,
Борарканман йулда бетиним.

Издошларим келар тулкиндай,
Бизни кутар Магрибу Махшар.
Булмасам-да Данко, Прометей,
Ёниб турсин кулимда машъал…