дар

Владислава Даценко
Стелиться туман,
Лізе аж під шкіру.
І не видно з вікон
Млосної весни.
Все у цьому світі
Має власну міру.
Знову без запрошень
Ти до мене в сни.

Знову все по колу:
Зустрічі, прощання.
Перехрестя долі
Чи звичайний збіг?
Тільки ми з тобою
Посеред мовчання,
Наче безпритульні
Не знайдем ночліг.

Тільки ми з тобою
Наодинці з небом
Все збираєм зорі
В жмені, мов малі.
Ти моє безсоння
Вільне від потреби.
І без тебе стане
Тихо на Землі.

Порожньо і тихо,
Наче у криниці,
Що давно забула
Чистоту води.
Кожне твоє слово -
Постріл із рушниці
І цілюще зілля
Проти самоти.

Стелиться туман,
Лізе аж під шкіру.
Небо одягає
Светри чорних хмар.
Все у цьому світі
Має власну міру.
Тільки ти окремо -
І прокляття
Й дар.