Пролетно ноктюрно

Петр Пенчев
Нощта напълно ми се доверява.
Тя кода от вратата си ми дава,
на любовта пристанището да отключа
и пак със теб да ми се случи
това, което аз наричам щастие...
Към теб протягам любещи ръце,
обгръщам с обич зачервеното лице
и двамата, прегърнати от пролетта,
заспиваме с ноктюрното в нощта...

08.03.2014 г.
("От първо лице", София, 2015 г.)