Я влюбляюсь. Татта Дзалатти

Радко Стоянов 2
Я влюбляюсь! Как в первый раз!
Я влюбляюсь в людей хороших,
В  солнце, в небо, в зарю, в Кавказ,
И в поля, и в моря, и в рощи!..

И влюбляюсь я в города
Или в целые континенты!..
И в жирафа, и в водопад,
В книги, в фильмы, в дома, в портреты!..

Я влюбляюсь в глаза собак!..
И в шмеля на цветке влюбляюсь!..
Я влюбляюсь в дорожный знак,
В цвет маренго и в белый парус!

Безусловно  я влюблена
В океан и  в сонет Шекспира!..
В блюз, фламенко, в полёт орла,
В фуги Баха и в карту Мира!..

Я признаться в Любви хочу
Самой лучшей из всех Планете!!!
«Я Люблю Тебя!!!» - прокричу!
И я знаю - Она ответит...

АЗ СЕ ВЛЮБВАМ
Превод: Радко Стоянов

Влюбвам се! Като първи път!
Влюбвам се аз в добрите хора,
в слънцето, небето, Кавказ,
в полето, морето, в гората!.

В градовете се влюбвам аз
или в целите континенти!..
Във жираф и във водопад,
в книги и филми, в дом, портрети!..

Влюбвам се и в кучета аз!..
В пчела на цвете аз се влюбвам!..
Или даже в крайпътен знак,
в цвят маренго, в белий парус!

Безусловно влюбена съм аз
в океан и в сонет на Шекспир!..
В блуз, фламенко или в орел,
фуга на Бах, световна карта!..

Признавам любовта си аз
и в най-голямата от вси планети!..
„Аз Теб обичам!!!“ – вдигам глас!
И зная – Тя ще отговори…