Остерська громада укр. язык

Пётр Лавренчук
         23 березня 2016 року, сход міста ОСТЕР,
         та представники інших сіл проголосували
         за створення Остерської територіальної
         громади.Цій події присвячується...

Повертаємо Україні надію,
Розбудовуємо Остерську громаду,
Краще майбутнє,сокровенна мрія,-
Для всіх,а не для тих хто при владі.

Остер-давнє старовинне місто,
Княжих часів оборонна осада.
Українського народу колиска,
Здобич монгольського Менгу-хана.

Княжа вотчина,часів литовських,
Сокири,Гаштольда, Лавріна творіння,
"Остринська держава" часів польських,
Річ Посполита- староства управління.

Повстанської війни,полкове місто,
Сотенне місто часів гетьмансько-козацьких,
За німкені Катерини в Київському намісництві,-
Повітове місто, часів дворянських.

Райцентр, а область Чернігівська,
Історичне місто, далеко про нього чути,
На часі модель місцева европейська,
ОСТЕРСЬКІЙ ГРОМАДІ БУТИ!

Герб міста,Магдебургського права символіка,
Тризуба українського інсталяція,
Відчинені двері до співпраці риторика,
Для міста менеджери та інвестиції.

Якщо Господь дарував нам місто,
Він не зітре його і в цьому столітті,
Остер, ще зробить багато справ корисних-
ОСТЕРСЬКА ГРОМАДО,МИ ТВОЇ ДІТИ!