О, народе! на украинском языке

Николай Грибков
        О,  народе!

Хто  сказав,  що  на  Сатурні,
жили  тільки  одні  дурні,
на  Землі  їх  теж  хватає,
хто  за  це  відповідає?
Всі  кивають  на  верхи –
в  багатьох  у  них  гріхи,
кажуть, там  частенько  крадуть,
і  ніхто  їм  не  завадить.
О, народе,  будь  розумним,
завжди  будь  ти  чесним, мудрим,
і  застав  їх - у  верхах,
в  їхніх  каятись  гріхах!