Скрипаль

Виктор Плут
             СКРИПАЛЬ

Скрипаль  на даху ніжно грає,
Ридає жалібно струна…
Його музика не змовкає -
І день, і ніч тихенько гра.

Скрипаль натхненно і сумлінно
Смичком жаліє ту струну,
Яка звучить легко, повільно
І навіває враз нудьгу.

Усім  серцем відчуваю
Сумну мелодію гравця,
Йому нічим не заважаю
Музику грати без кінця.

Її ніжненький голос чую
З тремтячим подихом душі.
Почувши раз, вже не забуду,
Як б’ється серце у тиші.

Скрипаль і досі там ще грає…
Усіх на площу зве струна,
Напевно, з нами розмовляє,
Тому завжди така звучна.

Я підіймаю свої очі…
Незграбна постать скрипаля
Видна мені в темряві ночі:
Така тендітна, кам’яна.

15.05.2012
м. Харків