Четирилистна детелина

Генка Богданова
Генка Богданова

Търсих я! Търсих дълго, тревожно.
Търсих детелина с чудни листа.
Казват, с нея е всичко възможно,
но къде , къде , къде ли е тя?

Търсих! Открих я, бях търпелива.
Беше тя с четири малки листа.
Дали  с нея ще бъда щастлива?
Дали ще е с мен докрай любовта?

С вяра тази магия любовна
притиснах в книга с вълшебни  слова.
Чаках чудо – голямо, съдбовно,
чудо, което отдавна зова.

Аз  вярвах! Вярвах силно и страстно,
че чародейната чудна трева,
магия ще стори с нас безгласно,
да не угасне у нас любовта.

Жалко! Било  легенда, защото
бързо разбрах, че отново греша.
Не  детелина носи доброто,
а всеотдайна човешка душа.