Сладка болка

Генка Богданова
               

Нощ... А цигулката плаче
и разказва за чужда любов.
Но въздиша и плаче така, че
да заплачеш и ти си готов.

Все едно, че е краят печален!
Все едно, че от обич боли!
Ето, трепва в тебе начален
порив сладък и нежен, нали?

Нощ е. Цигулка въздиша
и тъгува за чужди мечти.
Развълнувана стихове пиша
и се питам, мечтаеш ли ти?

И се моля, дано и за тебе
друга нежна цигулка звучи!
Че плачът от любов е потребен,
а животът без него горчи.