Што было замяло

Мария Ючкович
Што было -- замяло.
Не салодка й не горка.
Над вячэрнім сялом
Месяц з зоркай.

Гэта -- ты, гэта -- я.
І нябёсаў бяздонне.
І ні ночы, ні дня --
Усё як у паўсонні.

Я жыву -- не жыву.
Так, хутчэй выжываю.
Цябе ў думках заву,
З моцнай верай трываю*.


            трываю -- держусь