Будзь акрыленай, душа!

Мария Ючкович
Будзь акрыленай, душа!
Быць зняволенай не трэба*!
Чыстай будзь, як і спярша*.
І высокай, вартай неба.

Песняй-гімнам заспявай
У малітве вечаровай.
Сілу веры пазнавай
У яднанні з Божым Словам.

І жыві, душа, жыві
У бясконцасці Сусвету
Промнем веры, і любві,
І надзеі для паэта.


             не трэба -- не надо
             спярша -- раньше