Пасха

Владимир Олийнык
               

                Україною лунають дзвони
                Стрепенулись гори і долини
                Все живе всміхається сьогодні
                Солов’їний спів над людством лине.

                Усміхається усе ласкаво
                Люд стрічає св’ято великоднє
                Пробудися рідная, державо
                Бо воскрес Спаситель наш сьогодні.

                Пасочка у кошику свіженька
                Візерунком писанка сіяє
                Загорілась свіченька біленька
                Св’ято хай ніколи не минає.

                За  твою любов спасибі, Христе
                Прикрашає стіл кругленька паска
                Занесло повітрям в хату чистем
                Всіх нас зігріває божа ласка.

                Із небес засяяла  зоря
                Прийшла весна пора чудес
                Посміхнись, країнонько моя
                Христос Воскрес! Христос Воскрес!
                Воістину Воскрес!