Фийау

Зара Валиева
Сыгьзаерин куыраеттае фаеззаег хаехтаен уары,
Уыгаердаенты фыстае урс фардыгтау калд,
Райсом раджы фийау уадындзыл фаехъазы,
Сиды хур мае маеймае, стъалытаем йае зард.
 
Хуры тынты рухсаей бон аесбийы комгаес,
Арвыл маей аессужы - ’рвиты йын аенчой.
Лижгае донаен хъусы изаеры йае ныхас,
Арты ‘взаегтае ссужы – таураегътае каеной.
 
Раестаег даер ныссус ис дыуае хохы астаеу,
Диссаг аемае ‘мбисонд умаен сусаег наеу,
Сты йае шаераенуаедтае - сыгъзаерин конд фаезтае,
АЕмае уышы шардаен наей мае наей фаеуаен.