Для Анни

Олександр Жук
Тільки варто затримати погляд -
І відразу відлинуть думки.
Встанутя з тобою я поряд,
Задивлюся в твої очі ті, глибокі і ясні.

І ні з чим їх не зрівняєш:

Ні з безкраєми морями,
Що їх так кріпко обіймають небеса,
Ні з безцінними камнями,
Що так зворушують дівочії серця.

Ніщо не перевершить їх...

Хіба що білосніжна усмішка твоя
З близкучого криштплю,
Із сяйва сонячного промінця,
Який з середини мене проймає.

Для тебе зірву усі троянди і тюльпани
Всі перли з океанів і морів знайду,
Місяць із неба вкраду золотавий,
Та під віконце тихенько тобі покладу..

У мріях весілля з тобой уявляю
Та кожної ночі перед сном
Ім'я синочку нашому красиве підбираю..
Назвем його не Прошой, а Сашком..

Одного лиш дотика не вистачає,
Якого я чекаю з року в рік..
Ні! Моє серце не втихає..
Твоє ім' я буду пам'ятать повік.