***

Олександр Жук
Глуяю поволі. На дворі жовтнева днина:
Опале листя, брязкіт чобіт...
Листочок клена - то як людина.
А стовбур - то цілий світ

Помаранчева балерина
В повітрі зробивши кульбіт,
Закінчила виступ відмінно
Й померла.... Який же прекрасний політ!

Поглянь. Ціль єдина -
Розіграти ферзевий гамбіт!
Зробити пожертву красиву,
Поклавши шлях для еліт.

Листочок - то є людина...
Э лише одна дивина
Перший - лише ззовні красивий -
В останньої ж красива душа...