Мит куы аеруара уаед. Зараег

Зара Валиева
Мит куы аеруара, уаед,
Зонын, рисджаен аенаехсаест ныхаестаей.
Фаелае шаестыты мает
Ды нае фенджае. Зымаегон сыфтаертаей
Арв куы рызгъаела, уаед,
Зонаей, худгае иу хизджаен дае раезты,
Рыст нае уромын. Заед
АЕмае дауаег анкъардаей мае баесты
Мит куы аеруара, уаед
Иумае сабыр шаеуджысты дае фаестае,
Хафгае базыртаей фаед.

БАЗАРД:
Куыд ынчон у аенае даеуаей-
Саерибараей, аенае хинаей,
АЕнусон фаендтае фидаенмае
Ивгъуыд бонтаей таехынч.
Фаелае куыд зын у нае даеуаей.
Уаедтаер баерзонд фаелгаесаенаей,
Фыдуазал ихын каесаенаей,
Дае шаестытае каесынч.


Мит куы аеруарыд, уаед
Раестаег баивта бур фатаег урсыл,
Бонаен фесаефт аердаег,
Изаер батад фаелурс маейы русыл.
О, куыд ныддаргъ дае, хсаев,
Маен нае хъауы дае араен мае уарзты.
Рыст наеуромын. Заед
Аемае дауаег анкъардаей мае баесты
Мит куы аеруарыд, уаед,
Иумае сабыр шыдысты дае фаестае,
Хафгае базыртаей фаед.