Риганай

Салим Герейбеков
ДуцIрумла буцIар берхIи,
Заклизиб саб ванабикIули.
Дила хIулби гьарбархIи,
Марли, хIечи сар хIердикIули.

Припев
ХIу дила
Сарри чина рикадлира, ахIерси!
ХIу дила
Сарри уркIилира кьабулрарибси.

ГьархIедизур дигайли
Дила уркIира мабурцахъид!
ХIела мухIлила гъайли,
Чархлизибси уркIи бицIахъид.

Милиглира ну уус,
Амма хIу агарли ну хIевус!
Гашалира ну убкIус,
ХIу урхIлис ратес нуни хIейрус.

                Далай Кьурбан Раджабовлис