Бiди Чорнобильсько дата...

Андрей Бабич Днепр
Біди Чорнобильської дата
Збирає всіх нас кожен рік,
Де генералу і солдату,
На жаль, - коротким випав вік.
По тих, хто біль прийняв і муки, -
Заплаче небо на поля,
Свої лелекокрилі руки
Розправить матінка-Земля.
Над лісом, над широким полем
Дзвенить тривога, мов струна.
Ні, - не забути нам ніколи
Ваш подвиг! Ваші – імена!..
Ви – врятували Україну!
У землю проросли – зерном.
За вас – у небо залпи линуть!
І, тугу мірить – метроном...