Астролог

Олись Лапковский
Пташка співає невідома.
Я не знаю мелодій пташок.
Найкраще почуваюсь вдома,
Наодинці серед книжок.

Стоять довгими рядами
Історії чиїхось земель.
Я не захоплююсь обрядами
І не будую корабель.

Усе що мені треба маю.
Сутану, окуляри, мікроскоп.
У телескопі споглядаю
своє життя серед зірок.

Майбутнє бачу я, як на долоні.
В минулому, як рибка у воді.
Нітрохи ні за чим я не шкодую
Й приймаю долю, як Капет Луї.