Зинги ман

Абдурахмон Сулаймони
Зинги ман ин диёри ман,
Мояи ифтихори ман.
Субхи ман асту шоми ман,
Давлати баркарори ман.

Зинги ман-эй карори ман,
Чаннати ман, бахори ман
Пур зи тамоми меваи
Эй хама чашмасори ман.

Зинги ман аст чу дилбарам,
Мехраш ба дил мепарварам.
Дар рузи шодиву гамам,
Хамвора бошед дар барам.

Марду занонаш мехрубон,
Хар як чавонаш пахлавон.
Сохибчамоланд-духтарон,
Монанд ба мохи осмон.

Дораш нигах аз хар газанд,
Ай, Холики Арши баланд.
Дарвози ман бе Зинги ман,
Асло набошад шухратманд.