Валентин Бугрим На Благовещение

Валентин Бугрим
Валентин В. БУГРИМ, християнин

На Благовіщення Пресвятої Богородиці!

 Вітання із Благовіщенням ЕКСКЛЮЗИВНОЮ МУЛЬТМЕДІАПОЕМОЮ...!...

...Під враженням теленовин,                В основі цього Свята –
дивлюсь у давнину глибин                така знаменна дата:
із радістю на ті віки,                Благая Вість від Гавриїла
коли з такої висоти                що повідомлена Марії,
нам Вість Благая надійшла                про те: вона дитя зачне
і у життя наше ввійшла...                і це, причім, непорочне.

Вона  народить – БогоСина
для нас – всесвітньої родини!
 
 Алессо Бальдовінетті (Італія) «Благовіщення». 1457 р. (Перша картина Ренесансу)
(Електронна репродукція)

Провістилось з Гавриїла:
Радуйся, благодатна Діва,
Бог зачнеться з твого лона,
бо породиш людям Сина
та назвеш його Ісус –
Божий Син Христос!

Леонардо да Вінчі (Італія.Електронна репродуція «Благовіщення». 1470 р.

Запитала тут Марія:
Як без мужа породілля?
Чує відповідь таку –
незбагненну і просту:

Святий Дух Діву знайде
і окриє він тебе.
Дух Святий в тобі зачне,
тим-то й є оте Святе!

 Сандро Боттичеллі (Італія.Електронна репродукція «Благовіщенння». 1489 р.

І Марія мовить знову :
Нехай буде твоє слово,
нехай буде як Святиня –
я Господня є рабиня!

Джон Вільям Вотерхаус (Англія).Електронна репродукція «Благовіщення»(19 ст.)

Він Великим стане Сином,
Знову каже сам Архангел,                до людей іде із Миром,
БогоСина вірний Ангел:                з царюванням безкінечнім –
зватимем його Всесвишнім!...

Ель Греко (Іспанія. Електронна репродукція «Благовіщення» (16 ст.)

ТАК АРХАНГЕЛ ГАВРИЇЛ
МАР’Ю ДІВУ ПРОВІСТИВ...!...

Майстер Федуско  (Український маляр 2-ї половини XVI століття, цеховий майстер із міста Самбора в Галичині).Електронна репродкція «Благовіщення».

В День цей птахів відпускають,
нехай скрізь вони літають,
хай несуть Благовістину –
пред ВеликДнем воістинну...!...
  07 квітня 2015 р. Оновлено 07 квітня 2016 р. Троєщина. м. Київ