Бiлiли яблука, в нiчнiй iмлi свiтились

Ирина Боговина
      
               ***
Біліли яблука в нічній імлі світились,
Із гуркутом шугали і котились вниз,
Срібляста річка-вуж понад хатами вилась,
Де мальви чарівні хилилися на хмиз...

З хмар вийшов місяць,до лілеї залицявся,
На мережаних хвилях сріблом розливався,
А молодий, засмаглий красень-тракторист,
Пірнав в воді,мов сом, виказуючи хист...

Ніч-диво,казка,сюр,хвилююча картина,
Хатки в задумі, верби, соняхи під тином,
Село у сяйві зір на пагорбі дрімало,
В обіймах квітів,трав, в сон мрійний поринало...

               ***