В йна навпаки

Ева Пастернак
Війна іде. І де війна?
І всі кричать: "Іде вона!".
Куди іде? Вона стоїть!
Стоїть і їсть дітей чиїхсь!

Солдат іде. І де солдат?
Лежить в труні, бо влучив град.
І мати плаче: "Сину мій!",
Ота "війна" - потрібна їй?

Дитя іде. І де дитя?
Ще й не говорить до пуття,
А вже сидить і плаче тихо,
Воно ж бо зна, що то за лихо.

Ідуть дощі. Дощі криваві.
Війна гримить в небі громами.
Болить у тебе в голові.
Іде війна. Війна де і.

Август 2015