Стiна

Виктория Барановская
Потойбіччя. Страшний діагноз
Для всіх тих, хто лишився вдома.
І стіна… Як раковий нарост
По ще теплому, по живому.

І по той, і по цей бік – люди,
І по цей, і по той бік – долі,
І життя наше тут осудне
У заручниках злої сваволі.

Посейбіччя. Не виліковне:
Ми приречені гнути плечі
І в безсиллі німім, невимовнім
Хилимось до землі по-старечи.

Віддзеркалення всіх недугів –
Та стіна по кровно-живому.
Дай нам Бог дотягнути руки,
Повернутися серцем до Дому!   
   
         Донецьк, 7 квітня 2016 р.