Любов без думи

Петр Пенчев
На нас със теб не са ни нужни думи -
мълчаливо всичко казваме с очите.
През тези дни на пролетно безумие
на чувства, те са силно разточителни.

Чрез ръцете си, със нежното докосване
прокарваме пътеки към сърцата
и всички незададени въпроси
намират отговорите в душата.

На приповдигнатите устни във ъглите
едва прикриваме желаните целувки
и любовта от теб към мен прелита
без думи и без всякакви преструвки...

07.04.2014 г.
из сборника с любовна лирика
"От първо лице",София, 2015 г.