Каламбур на беларускай мове - 157

Леонид Ганчаров
Каламбур знясіленага кажамякі пра сваго калегу Івана

Сілы ўжо няма, а ён МНЕ  НЕЧЫМ,
Чымсьці - ёсць Івану, а МНЕ - НЕЧЫМ.
Моц вярнуць хачу,  прагнаць СУМ - МАРНА:
Вырабіў усяго пяць скур  СУМАРНА.

Каламбур обессиленного кожемяки о своём коллеге Иване

Сил уже нет, а он мнёт чем-то,
Чем-то - есть Ивану, а мне - нечем.
Мощь вернуть хочу, прогнать тоску - напрасно:
Выделал всего пять кож суммарно.