Пiдмочений порох

Сергий Труш
Підмочений порох «ОФШОР» не стрілить у ворога! (повна назва)

Забудьте панамські офшори
Забудьте його обіцянки
Для дурнів це лише – цяця’нки
В державі пустують комори.

Євреї керують у Раді
Немає на них уже ради.
Гульвіса кайфує від зради
Плебеї цьому’ всьо’му раді!

Майдани, доля’ри та злидні -
Дістали: весь світ і, - тарга’нів.
Чому мовчимо ми? – бо – бідні!
Хрещатик чекає каштанів.

Офшори панамські… – Забудьте!
Найбільший офшор – Україна.
Війна – не АТО, але «Будьмо!», -
Кричать пияки на руїнах.

Підмочений порох – не стрі’лить!
А золото - гріх не відкупить!
Відмірять по правді… й, - поці’лить!
Бо зло лише з смертю відступить.

Наш ворог – байдужість у серці.
Наш розум – блука’ в сьогоденні.
На рани насипте сіль з перцем
Читайте молитви щоденні.

По правді скажу:  «нема правди!
Нема для всіх тих, хто лиш ника*…
Для білих рабів, хто назавжди, -
Тризуб переплавив в мотику!»

*НИКАТИ, аю, аєш, недок. Ходити, рухатися без діла, без мети; тинятися. (Академічний тлумачний словник (1970—1980)) http://sum.in.ua/s/nykaty


Поет ХХ сторіччя 13 квітня 2016 року село Торгановичі