Води днiпровi. Пiсня

Владимир Солошенко
Води дніпрові, води вікові.
Ви у Черкасах з далечини.
Хвилі шепочуть, мовити хочуть
Та тої мови не знаєм ми.

Здавна милуюсь, вмить зачаруюсь:
В водах історія всіх поколінь.
Нам би спитати, щоб її знати,
Та води швидко мчать вдалечінь.

Сонце в них сяє, з хвилями грає,
Води чарують настрій дають.
Вічно б так жити, долю любити,
Але, як води, літа минуть.

Води дніпрові, води вікові.
Ви у Черкасах з далечини.
Тихії води — велич народу,
Вам би не знати більше війни.